GILA pelik - berkahwin selepas menukar jantina?


Sepasang kekasih di Republik Czech layak digelar pasangan paling pelik di dunia kerana mereka jatuh cinta selepas kedua-duanya menjalani pembedahan menukar jantina.

Dominik Sejda, 45, atau nama asalnya Ilona Tomeckova, dilahirkan sebagai wanita pernah menjalani pembedahan menukar jantina untuk menjadi lelaki dan dia kini hidup bersama dengan seorang lelaki yang telah menukar jantina menjadi perempuan, Andrea Kajzarova, 32.

Sejda memainkan peranan sebagai lelaki manakala Andrea merupakan wanita dalam hubungan tersebut.

Mereka yang bekerja sebagai pembantu ambulans di dua hospital di sini, berkenalan dalam satu laman web pondan.

Lebih aneh, Sejda pernah melahirkan seorang anak lelaki 25 tahun dahulu, Radim, yang juga telah menjalani pembedahan untuk menukar jantinanya menjadi wanita.

Memang pelik pasangan transeksual ni! Tambah pelik siap boleh wariskan lagi 'sifat' transeksual tu pada anaknya. Alahai..

Harapnya kat Malaysia tiadalah kes macam ni. Kerajaan kena kawal bukan sahaja golongan transeksual, tetapi juga homoseksual! Sekarang ni gay dah makin berleluasa dan makin berani. Jangan berlembut dengan mereka terutama yang beragama Islam.


Oh ya, bercakap tentang transeksual, jangan lupa kita ada seorang 'ikon transeksual Malaysia' iaitu Mohammed Fazdil Min Bahari atau lebih dikenali dengan nama Fatine selepas bertukar jantina dari seorang lelaki kepada seorang perempuan. Dia kini menetap di UK dan telah berkahwin dengan mat salleh di sana. Fatine ni takut untuk balik Malaysia kerana menerima terlalu banyak kutukan dan kejian atas perbuatannya.

Pernah juga baca dulu luahan perasaan Fatine yang kata dia adalah seorang perempuan yang dilahirkan dalam badan yang salah. Apapun alasannya, ia tetap bertentangan dengan agama! Kepada anda yang mungkin rasa ragu-ragu dengan sifat anda (yang lelaki rasa dia perempuan, yang perempuan rasa dia lelaki), adalah lebih baik anda segera mendapatkan khidmat kaunseling. Jangan ambil keputusan bodoh dan terburu-buru menukar jantina dan perwatakan anda.


Dan kepada masyarakat, bantulah mereka untuk berubah bukan terus-terusan menghina dan hanya tahu mengutuk!


p/s - Tak faham dengan gay.. perempuan itu kan ciptaan yang indah!

0 comments: